Gerrit Jan Swinkels (67) overleden

Gerrit Jan Swinkels (67) overleden

0 11824

Vannacht bereikte ons het trieste bericht dat Gerrit Jan Swinkels op 67-jarige leeftijd is overleden aan de gevolgen van een ongeluk en niet aan een hartaanval zoals eerder werd bericht. De ondernemer en paardenman in hart en nieren was aan het rijden in een natuurgebied in het Belgische Knokke-Heist toen zijn paard struikelde over een boomstam. Swinkels kwam daarbij dermate ernstig ten val dat het hem direct fataal werd. Gisteren berichtten we hier reeds over, maar toen was nog niet bekend dat het om Swinkels ging.

De Brabander was een invloedrijke speler in de Nederlandse paardensector. Hij was al vele jaren actief als voorzitter van Indoor Brabant en keek vanuit die positie uit naar het vijftigjarig jubileum van ‘zijn’ concours in 2017. Dit moment zou samenvallen met zijn afscheid als bestuurslid van het concours waar hij veertig jaar lang bij betrokken was. Vanuit zijn hoedanigheid als concoursorganisator was Swinkels bestuurlijk invloedrijk tot op FEI-niveau. Swinkels was daarnaast actief als directeur van het Springpaarden Fonds Nederland (SFN), waarmee vorig jaar grote successen werden geboekt op het WK dankzij paradepaardje SFN Zenith N.O.P. en Jeroen Dubbeldam.

De inwoner van het Brabantse Best was een voorstander van de totstandkoming van de zogenaamde Dutch Horse Week, waarbij Indoor Brabant en de KWPN hengstenkeuring in één week zouden worden afgewerkt in de Brabanthallen. Van Swinkels kwaliteiten als bruggenbouwer tussen verschillende partijen werd ook dankbaar gebruik gemaakt op het politieke vlak. Na afloop van de Provinciale Verkiezingen werd Swinkels namens de VVD aangesteld als formateur om zo Noord-Brabant aan een geschikte coalitie te helpen.

Bron: Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties