Genieten centraal tijdens Paard & Leven

Genieten centraal tijdens Paard & Leven

0 64

Ruim 200 combinaties genoten op zaterdag 27 juni van de derde editie van de Paard&Leven Dag. Op deze doe-dag met je paard konden ruiters en menners deelnemen aan verschillende clinics en workshops op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo.

Tijdens de dressuur- en spring- en crosslessen werd er fanatiek geoefend, terwijl het er tijdens het oefenspringen en -dressuur serieus aan toe ging. “Een mooie oefening voor de Hippiade straks werd er met een glimlach gezegd.”

Tijdens deze veelzijdige dag maakten combinaties kennis met onderdelen van de paardensport die je niet zo gauw ergens tegenkomt. Trec bijvoorbeeld. In volle galop onder een paar poortjes door rijden of een hek leren openen en sluiten terwijl je op het paard zit. Vaardigheden die ook tijdens het buitenrijden van pas kunnen komen. Tijdens de enduranceles werd de conditie van je paard getest. Na afloop werd er advies gegevens om de conditie van je paard te verbeteren. Eén van de populairste onderdelen is altijd de crossles, ook dit jaar weer. Natuurlijke hindernissen werden er overwonnen en uiteraard daarna nog door de waterbak. Het plezier straalde er af bij mens en dier. Ook waren de deelnemers enthousiast over de schrik training en horse agility. Deelneemster Judith Nauta: “Ik vind deze dag de perfecte dag als training voor mijn jonge paard!

Liesbeth Bronkhorst (organisatie KNHS) was erg enthousiast over deze derde editie van de Paard&Leven Dag. “Elk jaar komen er weer nieuwe onderdelen bij. Dat maakt dit een super leuke doe-dag met je paard waar je als deelnemer, maar ook als publiek ontzettend veel kunt leren.”

Bron: KNHS

Foto: Remco Veurink

Reacties