Duitsland: geen paardenbelasting in Schleswig-Holstein

Duitsland: geen paardenbelasting in Schleswig-Holstein

0 127
foto: Remco Veurink

De paardeneigenaars in de Duitse deelstaat Schleswig-Holstein zijn opgelucht: de paardenbelasting blijft hen bespaard. Het staatsparlement van de deelstaat heeft daartoe gisteren een wetsvoorstel ingediend. Dat zal een aanpassing aan de gemeentebelastingen doorvoeren, waardoor de paardenbelasting niet wordt ingevoerd.

‘Afschaffen paardenbelasting is sterk signaal’

‘We zijn blij dat de regering van Schleswig-Holstein haar belofte om de paardenbelasting te verbieden, heeft waargemaakt. Dat is goed nieuws voor alle paardenvrienden in Schleswig-Holstein en het geeft een sterk signaal naar andere staatsregeringen,’ zegt Dieter Medow, voorzitter van paardensportfederatie Schleswig-Holstein en vicevoorzitter van de Duitse paardensportvereniging (FN).

In juni 2017 besloot de gemeenteraad van Tangstedt (een gemeente in Schleswig-Holstein) om, ondanks massale tegenstand van de bevolking, de paardenbelasting in te voeren. Nog voor die beslissing had de nieuwe nationale regering (de CDU, de FDP en de groenen) aangekondigd dat ze de gemeentebelasting wilde aanpassen en zo de paardenbelasting zou verbieden.

‘Meer dan enkel sport’

Volgens minister van Binnenlandse Zaken Hans-Joachim Grote (CDU) is de paardensport in Schleswig-Holstein meer dan alleen topsport en gebeurt er heel wat op het vlak van jeugdwerking. ‘De sport zorgt voor een gezonde manier van leven, laat kinderen en jongeren de landschappen en de natuur op een bijzondere manier beleven, lokt toeristen naar de regio en stelt landbouwbedrijven in staat om hun inkomen te verbeteren door middel van de fokkerij. Een nationaal verbod op het heffen van een paardenbelasting is volgens mij om deze redenen gerechtvaardigd.’

Bron: Pferd Aktuell

Foto: Remco Veurink

Vergelijkbare artikelen

Reacties