Friese fokker Doede Santema geridderd

Friese fokker Doede Santema geridderd

0 164
Olga Sergeenkova en Kartsevo Etoile

De 68-jarige Doede Santema is tijdens de algemene ledenvergadering van KWPN Regio Friesland onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Wilma Warnsveld reikte de onderscheiding uit vanwege Santema’s jarenlange inzet voor zijn inzet voor de samenleving, met in het bijzonder de paardensport.

Santema, die op dezelfde avond afscheid nam om het stokje over te dragen aan de jongere generatie, was gedurende twintig jaar secretaris en penningmeester van KWPN Regio Friesland. De uit Muneim afkomstige Santema zette de eerste stappen richting de interregionale samenwerking. Daarnaast staat de Fries te boek als één van de initiatiefnemers van ‘Mei Grand Prix, Nei Grand Prix’. De in 2014 opgerichte stichting heeft als doel om de relatie tussen sport en fokkerij te versterken. Het programma, dat zijn vruchten begint af te werpen, won in 2015 de landelijke stimuleringsprijs voor het beste samenwerkingsinitiatief. Verder is is Santema sinds 2012 als secretaris betrokken bij de veulenveiling Starsale Auctions.

Santema was ook actief als fokker. In 2012 wordt zijn fokproduct Etoile (Don Schufro x Rubinstein I) goedgekeurd bij het KWPN, die tevens twee maal deelnam aan het WK jonge dressuurpaarden. Het Lichte Tour-paard Bellâtre D.E.S. (v. Serano Gold) zag ook het levenslicht in de stallen van Doede Santema.

Bron: KWPN

Foto: Timo Martis

Vergelijkbare artikelen

Reacties