Forse claim voor opvang verwaarloosde pony’s

Forse claim voor opvang verwaarloosde pony’s

0 33

(Voormalig) paardenhandelaar Toon S. uit Wagenberg moet tussen de één en twee ton betalen aan de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Deze dienst zorgde ervoor dat de bij S. weggehaalde pony’s, paarden en ezels werden opgevangen en behandeld.

De dieren waren slecht verzorgd. Een aantal dieren bezweek. De andere dieren zijn via de dierenbescherming herplaatst, zegt woordvoerder Michel van der Maas van de RVO. Van der Maas: “De vordering ligt er. Al die kosten worden in principe verhaald op deze meneer. Wij gaan er vanuit dat er gewoon betaald wordt. Wellicht wordt een betalingsregeling getroffen.”

Uitstel
S. zou donderdagmorgen terecht staan in Breda, maar zijn zaak werd opnieuw uitgesteld nadat zijn advocaat Jan Gerrits om uitstel had gevraagd. De zaak S. was door de politierechter doorverwezen naar de meervoudige kamer. Na de zitting bij de politierechter blijkt S, die nooit meer dieren mag houden, opnieuw in de fout te zijn gegaan. In september werd hij geverbaliseerd voor bezit van een pony en vijftien konijnen.

BN de Stem

Vergelijkbare artikelen

Reacties