Fjord slaat over de kop uit trailer bij snelweg

Fjord slaat over de kop uit trailer bij snelweg

0 8506
Fjord

Afgelopen weekend reisde een bestuurder met Bumblebee von Salzhaff vanuit Duitsland af naar Hongarije. Het transport van de goedgekeurde Fjord hengst is alles behalve vlekkeloos te noemen. Op de snelweg in Oostenrijk werd een van de grootste nachtmerries van iedere paardeneigenaar werkelijkheid: het paard had zich los gemaakt in de trailer en kon er ieder moment uitspringen.

Fjord op de snelweg

Op de A1 ter hoogte van Altlengbach merkte de bestuurder dat de hengst onrustig was en zich los had gemaakt in de trailer. De bestuurder stopte en schakelde de lokale politie in, om te voorkomen dat het paard zich uit de trailer wist te krijgen op de snelweg zelf.

Over de kop slaan

Eenmaal aangekomen op een parkeerplaats werd alles alleen maar erger. De hengst stond al met zijn benen over de laadklep en toen er geparkeerd werd wist hij erover te springen. Doordat de Fjord vastgebonden was aan de buitenkant, sloeg hij over de kop.

Dierenarts Stephanie Entenfellner was met haar collega’s snel bij ter plekke en bracht het dier naar de kliniek. Bumblebee moest één nacht blijven en de volgende dag werd de reis richting Hongarije voortgezet.

Bekijk hier een video van het ongeval: let op, de video kan schokkende beelden bevatten.

Foto: Jessica Pijlman

Reacties