Film over paardenslacht (VS) moet publiek wakker schudden

Film over paardenslacht (VS) moet publiek wakker schudden

0 288

Hippisch advocaat Alex Brown (VS) heeft een gratis online serie over het controversiële slachten van paarden in de VS gemaakt. In drie delen wordt de kijker snel op de hoogte gebracht over alles wat met dit onderwerp te maken heeft.

In het eerste deel van de 55-minuten durende serie ‘Horses: Sports, Culture, and Slaughter’ zet Brown uiteen hoe het nu gesteld is met de paardenslacht, geeft hij een overzicht over de rol van het paard in de geschiedenis, onze cultuur en de sport. Het tweede deel gaat over werkpaarden, fokkerij en wilde paarden. De geschiedenis over paardenslacht en een discussie over dit item komen aan bod. In de derde en laatste film zien we hoe het slachtsysteem in elkaar zit, met cases en interactie met de regering.

De maker koos bewust voor film en niet voor een boek, ‘omdat mensen lastig overtuigd kunnen worden om een boek te kopen, en zelfs als ze het kopen dan weet je niet of het gelezen wordt. Ik wilde het gratis doen, omdat het echt belangrijk is dat er aandacht besteed wordt aan de paardenslacht.’

Brown houdt zich al acht jaar intensief met het onderwerp bezig. Hij schrijft er niet alleen over, maar bezocht ook de ‘moordveilingen’ en andere locaties die met paardenslacht te maken hebben. Veel van dit onderzoek gebruikt hij voor zijn filmserie. ‘Iedereen kan er naar kijken en er van leren. Er is al genoeg subjectief materiaal gepubliceerd. Mijn films zijn niet gekleurd en ik wilde niet shockeren. Soms zie je zulke gore toestanden, daar kan en wil niemand naar kijken. Het enige wat ik hoop is dat mensen er naar kijken en dat mijn film voor discussie zorgt.’

Brown is een echte paardenman; hij trainde paarden voor top-renstallen. Hij is ook de auteur van de biogriafie ‘Greatness and Goodness: Barbaro and His Legacy’.

Bekijk deel 1 van Horses: Sports, Culture, and Slaughter

Bekijk hier de hele serie over paardenslacht in de Verenigde Staten.

Horsetalk/Hoefslag

Reacties