De Vos eerste betaalde FEI-voorzitter

De Vos eerste betaalde FEI-voorzitter

0 73
FEI voorzitter Ingmar De Vos

Tijdens de uitgebreide vergadering op het FEI-hoofdkantoor in Lausanne kwamen verschillende onderwerpen aan de orde:

Maximum aantal deelnemers op WEG

In principe gaat de FEI akkoord met een gelimiteerd aantal deelenemers aan elke discipline op de WEG. Dit is een van de belangrijkste principes voor de toekomst van de ruiterspelen, om nieuwe organisatoren aan te trekken en tv-partnerschappen aan te kunnen gaan. De technische commissies van elke discipline zal zich bezighouden met de voorwaarden voor de deelnemers.

Aanpassing Algemene Voorschriften

Er komt een nieuwe regel waardoor de FEI zelf juridische stappen kan ondernemen indien de FEI of de paardensport in diskrediet gebracht worden, bijvoorbeeld bij match fixing, wedden, chantage en/of corruptie. Ook wordt de term ‘niet-gesanctioneerde wedstrijd’ nader omschreven, zodat als een nationale federatie is geschorst door de FEI, ook (de uitslagen van) nationale wedstrijden ongeldig worden verklaard.

Aanpassing regels van de disciplines

Springen:
De aangepaste regels voor het WK Springen 2015/2016 zijn goedgekeurd, evenals omschrijvingen en aanpassingen met betrekking tot de Nations Cup Finale 2015 en de Children’s International Classics finale.
Dressuur:
Ook de regels voor de Wereldbeker Dressuur 2015-2016 zijn aangepast.
De introductie van een jaarlijks FEI EK U25 is goedgekeurd, met individuele en teammedailles. Verder wordt een kampioenschap voor zevenjarigen toegevoegd aan het WK voor Jonge dressuurpaarden, dat volgend jaar in Ermelo gehouden wordt.
Mennen:
De aangepaste regels voor de Wereldbeker mennen 2015/2016 zijn goedgekeurd.
Endurance:
Voor de Endurance zijn de regels aangepast, zoals strengere straffen voor ruiters van wie de paarden ernstig gewond raken. Er wordt strenger toegezien op naleving van de regels, zoals wedstrijdpauzes. Een schorsing van twee maanden volgt als die regels niet worden nageleefd. Kijk hier voor de nieuwe regels.

Salaris

Ook het voorstel dat de voorzittersfunctie een betaalde baan wordt, werd door alle aanwezige nationale federaties goedgekeurd. Daarmee wordt Ingmar De Vos de eerste FEI-voorzitter met een salaris. Voordat hij wordt uitbetaald moet uitgebreid gekeken worden naar de juridische kant van dat verhaal en wordt onderzocht wat een billijk bedrag is.

Verslag FEI-vergadering-9 June2015

Horsetalk/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties