Faderpaard op televisie

Faderpaard op televisie

0 44
fries

‘Een ode aan het Friese paard’ wordt het genoemd, het muziektheaterspektakel Faderpaard. Dat bijzondere theaterstuk met meer dan honderd Friese paarden vond in januari van dit jaar plaats in het kader van het 135-jarige jubileum van ‘Het Friesch Paarden-Stamboek’. Faderpaard is op paasmaandag 21 april in zijn geheel te zien op Omrop Fryslân Televisie.

Het theaterstuk Faderpaard is geïnspireerd op het gedicht ‘It Faderpaard’ van dichter Tsjêbbe Hettinga. In het stuk van regisseur Jos Thie komen paarden, muziek, theater en poëzie samen. Thie heeft er een afwisselende show van gemaakt door te spelen met traditionele paardensportonderdelen in combinatie met poëzie en muziek. Aan het muziektheaterspektakel werkten meer dan honderd acteurs en musici mee, waaronder Nynke Laverman, Gerrit Breteler, Brigitte Kaandorp en Théatre du Centaure.
De registratie van Faderpaard duurt anderhalf uur en wordt uitgezonden op paasmaandag, 21 april, vanaf 18:15 uur op Omrop Fryslân Televisie. Daarna is het nog eens te zien om 20:15 uur, 22:15 uur en verder de hele nacht. Het programma is ook te bekijken via de live stream op Omrop Fryslan en via de optie ‘útstjoering mist’ op de site.

Vergelijkbare artikelen

Reacties