Eventingpaarden populairder dan Valegro en Hello Sanctos in Engeland?

Eventingpaarden populairder dan Valegro en Hello Sanctos in Engeland?

0 193
Thibault Fournier

Paardensportmagazine Horse&Hound kiest weer haar ‘Paarden Persoonlijkheid van het Jaar’. In tegenstelling tot de jaarverkiezingen van bijvoorbeeld het KWPN tref je in de Britse lijst alle takken van paardensport aan, van showpony tot renpaard. Naast de ook hier bekende sterren als de nummer één van de dressuursport, Valegro van Charlotte Dujardin, en de nummer één van de springsport, Hello Sanctos van Scott Brash, staan toekomstpaarden als River Rise Escarla (AES, Lord Leatherdale x Ferro), de kampioen van de zesjarige dressuurpaarden, in de lijst. Lichte Tour-titelwinnaar Carinsjo (Painted Black x Beaujolais) komt eveneens uit KWPN-ouders.

Natuurlijk ontbreken ook de bekende volbloeds. Derby-winnaar Golden Horn is degene met de hoogste winsom, onder andere vanwege de winst in de prestigieuze Prix de l’Arc de Triomphe. Many Clouds won de zwaarste race ter wereld, de Grand National, dit jaar en staat dus ook op de lijst.

In totaal zijn dertien pony’s en paarden genomineerd. Op dit moment staat KBIS Briarlands Matilda, die als zesde eindigde op het EK eventing dit jaar met Izzy Taylor, aan de leiding met 231 stemmen. Ook op de tweede plaats een eventingpaard, zilveren EK-teamlid Persimmon. Valegro en Hello Sanctos moeten zich voor alsnog tevreden stellen met de derde en vierde positie.

Horseandhound/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

 

Reacties