Eurocommerce-zaak: Ger Visser vervalste handtekeningen

Eurocommerce-zaak: Ger Visser vervalste handtekeningen

0 3000
Ger Visser
Ger Visser Foto: Remco Veurink

Gisteren begon de strafzaak inzake het faillissement van Eurocommerce, het bedrijf dat miljoenen investeerde in de paardensport en vooral bekendheid verwierf als gerespecteerde eigenaar van Stal Eurocommerce, waar onder andere Gerco Schröder werkzaam was. Ger Visser investeerde in paarden voor zijn ruiters en schafte bijvoorbeeld de Nabab de Reve-zoon London aan, met wie Schröder in 2012 Olympisch zilver won onder Eurocommerce-vlag. De familie Visser staat terecht op verdenking van faillissementsfraude en bedrieglijke bankbreuk, gepleegd ten tijde van haar in 2012 failliet verklaarde vastgoedbedrijf Eurocommerce. De zaak deed en doet veel stof opwaaien.

Ger Visser, voormalig topman van het vastgoedconcern uit Deventer, bekende vanmorgen in de rechtbank van Almelo dat hij valsheid in geschrifte heeft gepleegd. Hij vertelde dat hij handtekeningen heeft vervalst: “Niet voor eigen gewin, maar om de directeur van FGH Bank te beschermen tegen eigen intern onderzoek. Die wist er ook van”, sprak Visser.

Ook de naam van Dik Wessels valt veel tijdens de eerste ochtend van het proces. “Een goede vriend en zakenrelatie”, omschrijft de voormalig eigenaar van Eurocommerce. Visser ondertekende een verklaring dat hij geen schade van bedrijven Wessels heeft ondervonden van afspraken in de bouwwereld. “Dat was natuurlijk niet waar, maar dat deed ik voor Dik.”
Visser noemt de valsheid in geschrifte “het domste dat ik ooit heb gedaan”.

Eis: 36 miljoen

De rechtbank heeft in totaal twee weken uitgetrokken voor de zaak. Deze week worden de vier verdachten gehoord. Dat zijn naast Ger Visser ook zijn vrouw, dochter en zoon. Justitie wil 36 miljoen euro terugvorderen.

Bij aankomst gistermorgen bij de rechtbank stelde Visser nog dat hem en zijn gezin geen blaam treft. “Eén ding zal duidelijk zijn: hoe een systeem bij een bank werkt. Er is niemand die dat beter kan vertellen dan ik,” zei Visser.

De rechtbank doet op 16 december uitspraak.

Bron: TV Oost

Foto: Remco Veurink

Reacties