Ernstig ongeval met koets

Ernstig ongeval met koets

0 112

Marc Wallays (75) ligt in de intensieve afdeling van het Jan Ypermanziekenhuis in Ieper na een ongeval met zijn tweespan zaterdagmiddag. Hij werd met kritieke verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht, maar zijn toestand is op dit moment stabiel.

Rond vijf uur reed Wallays met een 82-jarige vriend die hem dikwijls vergezelt op zijn koetstochten, op de Komenstraat richting Mesen. Plots reed een bus met Engelse toeristen de koets traag voorbij. De paarden werden schichtig, de koets onbestuurbaar, en de vierwieler trok paarden en inzittenden mee een twee meter diepe gracht in. Wallays raakte onder een paard gekneld, zijn passagier kon zich op tijd redden door uit de koets te springen.

De 75-jarige Mesenaar heeft het ongeval overleefd dankzij enkele voorbijgangers. “De koets lag op de paarden en op Marc, dus we hebben eerst gemaakt dat de koets opzij werd getrokken. Daarna konden we met veel moeite Marc uit de gracht trekken”, vertelde een van de redders. Ondertussen regelde een vrouw het verkeer tot de hulpdiensten ter plaatse kwamen. Wallays werd later in kritieke toestand naar het Jan Ypermanziekenhuis overgebracht. Daar wacht hem een lange revalidatie in intensieve.

HLN/Hoefslag

Vergelijkbare artikelen

Reacties