‘Emily’ zorgt voor reglementswijziging voor Hippiade

‘Emily’ zorgt voor reglementswijziging voor Hippiade

0 6148

De KNHS heeft als nummer één wijziging van het kampioenschapsreglement voor de Hippiade opgenomen dat een deelnemer per seizoen maar voor één regio mag uitkomen.

De situatie ‘Emily’ heeft blijkbaar een precedent geschapen en dit is het gevolg. Vlak voor de indoor kampioenschappen van dit jaar dreigde de vader van de achtjarige Emily Weber met een kort geding tegen de KNHS toen haar Limburgse afvaardiging aan het kampioenschap, waarvoor ze zich geplaatst had, werd ingetrokken. De jongedame had zich namelijk al namens de Brabantse regio geplaatst.

Tot een kort geding kwam het niet, omdat Emily een wildcard kreeg en zo alsnog kon deelnemen.

Hippiade 2017

Er zijn meer regels in het reglement opgenomen die de moeite van het doorlezen waard zijn. Zo kunnen ruiters zowel bij de paarden als bij de pony’s deelnemen, al zijn er uitzonderingen.

Opvallend ook: Iemand die in de klasse Z2 heeft gereden met twee verschillende paarden, mag toch ook deelnemen aan de klasse L1.

De wijzigingen op een rij:

  • Een deelnemer kan per seizoen maar voor één regio uitkomen op de kampioenschappen.
  • Door een splitsing in het reglement voor de pony’s en paarden kun je vanaf nu als jeugdruiter meedoen aan bijv. zowel de klasse Z bij de pony`s als de klasse B-paarden. Maar let op:
    • Z- en ZZ-combinaties mogen op de kampioenschappen pony´s niet uitkomen in de klasse B. Andersom geldt dit ook voor de paarden.
    • ZZ/Z2-combinaties mogen op de kampioenschappen pony´s niet uitkomen in de klasse L. Andersom geldt dit ook voor de paarden.
  • De meeste afwijkende bepalingen met betrekking tot deelname aan een bepaalde klasse zijn geschrapt in de kampioenschapsreglementen dressuur. Iemand die bijvoorbeeld twee keer met verschillende paarden Z2 heeft gereden mag nu ook deelnemen aan het kampioenschap in de klasse L1. Er zijn nog wel wat uitzonderingen, kijk hiervoor in het kampioenschapsreglement.
  • Heb je het afgelopen jaar dispensatie gekregen en heb je vragen over deelname aan de kampioenschappen, neem dan contact op via dispensaties@knhs.nl.

Nog steeds geldt dat combinaties tijdens de kampioenschappen maar in één klasse per discipline mogen meedoen. Dit is altijd de hoogste klasse waarin de combinatie in de periode 1 april 2017 tot en met het regiokampioenschap uitgekomen is.

Heb je toch nog vragen dan kun je kijken bij de veelgestelde vragen of contact opnemen met de KNHS. Alle actuele informatie vind je op www.hippiade.nl.

Bron: KNHS

Foto: DigiShots

Reacties