e-CertNL exportcertificering: uitbreiding van het aantal landen

e-CertNL exportcertificering: uitbreiding van het aantal landen

0 133
export, transport, reis
foto: Remco Veurink

Sinds vorig jaar wordt voor export van paarden naar een aantal landen buiten de Europese Unie exportcertificaten via e-CertNL afgegeven. Het aantal landen wordt vanaf 17 januari uitgebreid.

Meer landen met e-CERTNL

De landen waar deze nieuwe werkwijze vanaf nu voor geldt zijn: Bahrein, Bosnië en Herzegovina, Cuba, Mexico, Peru, Verenigde Staten (niet Re-Entry), Zuid-Afrika, Zuid-Korea, Israël, Russische Federatie (permanent) en de Verenigde Arabische Emiraten (tijdelijk en permanent).

Vanaf 17 januari 2018 komen daar de volgende landen bij: Australië (via een door Australië toegelaten EU-lidstaat), Belarus (permanent), Canada (permanent en retour), Chili (tijdelijk), Egypte (permanent en tijdelijk), India en Kazachstan (permanent).

Handleidingen ter beschikking

Bedrijven die exporteren naar bovenstaande landen, geldt dat ze in het bezit moeten zijn van een KvK-nummer, eHerkenning account en een NVWA klantnummer. Ze moeten ook een exportrol aanmaken in e-CertNL. Via deze link zijn handleidingen te vinden die kunnen helpen bij het aanvraagproces, net als de handleiding voor het beheren van bedrijfsgegevens en een gebruikershandleiding voor exporteurs paarden CLH. De afgifte van schetsen vindt op de oude wijze plaats en worden dus niet  afgegeven via e-CertNL.

Aangezien er geen certificaat voor bovenstaande landen meer opgestuurd zal worden naar de certificerend dierenarts, zullen ook de dierenarts- en houdersverklaringen niet meer door de afdeling CoA geprint worden. De exporteur is hier zelf verantwoordelijk voor en moet zelf de laatste versie uitprinten.

Bron: Sectorraad Paarden

Foto: Remco Veurink

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

Reacties