Duitsland houdt eigen dopinglijst

Duitsland houdt eigen dopinglijst

0 86

De Duitse Paardensport Federatie (FN) gaat haar dopingbeleid niet conformeren aan dat van de FEI, zo werd gisteren tijdens een speciale vergadering met het sportbestuur besloten. De FN blijft haar eigen lijst met verboden stoffen hanteren, en niet de Equine Prohibited Substances (EPSL) van de FEI, hoewel die daar sinds 2012 bij de nationale federaties op aandringt.

Alle landen, behalve Duitsland, Frankrijk en de USA, maken gebruik van de EPSL. De drie landen die dat niet doen, hanteren ‘minder strikte’ regels. De dopinglijst van Duitsland (Anti-Doping- und Medikamentenkontrollregeln, ADMR) maakt een ander onderscheid tussen doping en verboden medicijnen. De lijst bevat ook andere stoffen en doseringen.

De voorzitter van de FN, Breido zu Rantzau, licht toe: ‘Tijdens de vergadering met het sportbestuur hebben we het uitgebreid gehad over deze ingewikkelde materie. We kwamen tot de conclusie dat er nog altijd meer inzichten moeten komen uit de veterinaire, farmaceutische en juridische hoek. Dat is waarom we ons dopingbeleid nog niet overboord gooien.’

Eurodressage/Hoefslag

Vergelijkbare artikelen

Reacties