Duitse moordenares van minipony’s gepakt

Duitse moordenares van minipony’s gepakt

0 4265
shetlander pony shetlandpony

Dagenlang zocht de eigenaresse naar haar mini-Shetlander Mario, met vrienden, honden, te paard, op quads. Na een brand in haar stal in het Duitse Eschmar, ten noorden van Bonn, waren haar paarden er vandoor gegaan. De drie grote paarden werden op een nabij gelegen weiland aangetroffen, maar van de slechts 70 centimeter kleine éénogige Mario, een ex-circuspony van het circus Roncalli, geen spoor.30852166,33499034,highRes,11094320_987589914598415_7326051912577227386_n

Afgelopen vrijdag vonden wandelaars delen van een pony. De eigenaresse kon ze identificeren als de benen van Mario. Al snel leidden de sporen naar een negentienjarige vrouw, die in hechtenis genomen werd. Ze bekende de moord op Mario en ook de brandstichting op vier locaties in de buurt van paardenstallen, waaronder die van Mario.

Het is niet de eerste keer dat deze dame uit Troisdorf dieren mishandelt en doodt. Twee jaar geleden werd ze veroordeeld tot een jaar jeugdreclassering vanwege het doden van een schaap en drie pony’s. Ook toen werden de pony’s in stukken gesneden. De vrouw werd destijds weliswaar psychisch gestoord, maar wel volledig schuldig bevonden. Sindsdien woonde ze in woongroepen, met pedagogische begeleiding.

Een dierenliefhebster uit een naburig dorp heeft aangeboden zich over de overblijfselen van Mario te bekommeren. Hij wordt in Nederland gecremeerd (in Duitsland mogen gebruiksdieren niet verbrand worden, red.). Samen met de partner van de eigenaresse, die in shock is en onder behandeling van een arts staat, heeft zij afgesproken dat Mario in Nederland gecremeerd wordt en dat zijn as deels naar Circus Roncalli gaat.

Tegen de moordenares van Mario zijn inmiddels op de social media honderden doodbedreigingen geuit.

KSA.de/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Vergelijkbare artikelen

Reacties