Driejarige Friese merrie Odille fokdagkampioen

Driejarige Friese merrie Odille fokdagkampioen

0 166

Fokvereniging Het Friesche Paard Midden-Nederland beleefde zaterdag in Kootwijk een uitstekende fokdag. Ondanks de warme weersomstandigheden presenteerden de paarden en veulens zich heel goed en er was veel kwaliteit aanwezig. Maar liefst negen driejarige merries keerden met het sterpredicaat en een eerste premie huiswaarts. Vijf anderen werden ster met een tweede premie. ‘Het was genieten. We hebben prachtige driejarige paarden gezien, die over veel kwaliteit beschikken’, aldus juryvoorzitter Harrie Draaijer.

Beste driejarige merrie

Odille van Groot Altena (Uldrik x Lolke) van fokker Piet Verweij uit Lunteren werd uitgeroepen tot beste driejarige merrie. Zij nam het later op tegen de oudere merries, maar ook die wist ze te verslaan. En in de strijd om de algemene fokdagtitel was het opnieuw Odille die het meest wist aan te spreken en het lint kreeg omgehangen. ‘Een merrie met veel ras, goed in de verhoudingen, best van bouw en ze laat in draf veel ruimte zien’, aldus Draaijer.

Kroon- en sportmerrie Beltsjeblom R. (Jerke x Jasper) van Stoeterij Galloper uit Berkel en Rodenrijs pakte het reservekampioenschap bij de driejarige en oudere merries en was ook de algemeen reservekampioen. Beltsjeblom was al eens beste driejarige op de fokdag in Kootwijk.

Jeugdkampioen

Het jeugdkampioenschap kwam toe aan de prachtige enter Valentina fan ‘e Ridderdijk (Alwin x Fridse) van T.C. Visser uit Lunteren. Vorig jaar was zij de reservekampioen van de veulens op de fokdag in Blauwhuis en later was ze ook de reservekampioen bij de merrieveulens op de centrale keuring. In Kootwijk was het reserve-jeugdkampioenschap voor twenter Rikje T. (Norbert x Beart) van fokker A. Thomassen uit Lunteren.

Willem Lokhorst uit Ederveen fokte zowel het beste hengst- als merrieveulen. Beste hengstveulen was Zidane van de Meikade (Hessel x Sape) en beste merrieveulen was Zaza van de Meikade (Alwin x Pier).

Tekst/Foto: Ellen Franke

Vergelijkbare artikelen

Reacties