Drachtige merrie doodgeschoten

Drachtige merrie doodgeschoten

0 62

Twee paarden, waarvan er eentje zes maanden drachtig was, zijn overleden na te zijn neergeschoten. De paarden werden aangetroffen in het Ierse Glenanaar/Ardpatrick, Killmallock op de grens van de provincies Cork/Limerick.

‘Een gruwelijke situatie’, aldus de dierenbescherming. ‘Toen onze inspecteurs ter plaatse kwamen vonden ze een dood paard aan de kant van de weg. Een ander -ongedeerd- paard galoppeerde los rond in de buurt en was behoorlijk in paniek. Een derde merrie werd ontdekt in een aangrenzend weiland. Het dier kon niet opstaan en bloedde hevig uit een wond aan haar flank.’ De merrie bleek drachtig; ze had haar veulen al verloren. Ze werd behandeld door de dierenarts, maar stief aan haar verwondingen. Onderzoek wees uit dat de paarden beschoten waren. Ze hadden één enkele wond op hun rechterflank. ‘Het was vreselijk om de merrie zo in paniek te zien, vechtend voor haar leven’, aldus een van de inspecteurs. ‘Ongelooflijk wat deze paarden moesten doorstaan. Gelukkig is de derde merrie in orde. Ze staat nu op een opvanglocatie en krijgt de beste zorg en aandacht.’

De ISPCA is op zoek naar getuigen. De eigenaar van de paarden kan niet worden achterhaald, omdat de dieren niet gechipt waren.

Horseandhound/Hoefslag

Reacties