Doorgeknipte draad jaagt paarden de dood in

Doorgeknipte draad jaagt paarden de dood in

0 2785
doorgeknipt

Bij een ernstig auto-ongeluk op de Duitse snelweg zijn gisteren acht paarden overleden. Het eerste onderzoek van de politie wijst erop dat een persoon met opzet de omheining van de paarden heeft doorgeknipt.

Op slag dood

Het ongeluk gebeurde op de A65 tussen Hassloch en Neustadt. Van de vijftien paarden die in weide op circa twee kilometer van de snelweg stonden zijn er negen richting de snelweg gelopen. Acht paarden werden daar geschept en/of aangereden door voorbijrijdende auto’s. Zeven waren op slag dood, één ander paard is door een dierenarts ingeslapen. Een aantal mensen raakten gewond, waarvan één ernstig.

Eerste onderzoek naar toedracht van het ongeluk wijst erop dat een tot nu toe nog onbekend persoon de omheining van de paddock bewust heeft opengesneden. De paarden waren eigendom van een manege en stonden achter draden waar stroom op stond. Deze zijn doorgesneden teruggevonden.

Aangifte gedaan

Bij de politie is de zaak inmiddels opgeschaald naar een misdrijf. De politie heeft delen van de bewuste omheining in beslag genomen voor verder onderzoek. Daarnaast zal de politie diverse getuigen verhoren. Mocht iemand inderdaad bewust de omheining hebben doorgeknipt kan hij of zij aangeklaagd worden voor onder andere het veroorzaken van ernstige verkeershinder.

Bron: SWR/ Hoefslag

Foto: Shutterstock.com

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 18)

Reacties