Doodsbang veulen klem in hek

Doodsbang veulen klem in hek

0 1697

Een veulen in natuurgebied Buytenpark in Zoetermeer moet maandag doodsbang zijn geweest. Het paardje was vast komen te zitten in het hek rondom het natuurgebied. Een wandelaar ontdekte het in nood verkerende dier en schakelde hulp in. Toegesnelde hulpverleners van de dierenambulance stelden het arme dier gerust en dekten haar hoofd af, om de stress te verminderen. Het doorknippen van het hek bleek alleen lastiger dan gedacht. ‘Daar is andere, professionele hulp voor nodig’, vertelt de Dierenambulance Den Haag.

De brandweer werd ingeschakeld. Terwijl de mensen van de dierenambulance het kermende dier vasthouden, knipten brandweermannen het ijzerdraad kapot.

‘Engeltje op haar schouder’

Een veearts was snel ter plaatse. Gelukkig voor het veulen zijn er geen open wonden. Terwijl de veearts nog bezig was, kwam de moeder van het geplaagde dier aanrennen. Hinnikend liep het veulen terug naar moeders schoot. ‘Het veulentje heeft echt een engeltje op haar schouder gehad. Fijn dat het goed is afgelopen’, aldus de dierenambulance.

Klik hier voor een foto.

Bron: Hoefslag/Omroep West

Foto: Remco Veurink

Vergelijkbare artikelen

Reacties