Dierenartsen betrouwbaar ‘Down Under’

Dierenartsen betrouwbaar ‘Down Under’

0 25

Dierenartsen behoren tot de top tien van meest vertrouwde professionals in Australië. Uit de poll van tijdschrift Reader’s Digest is dit gebleken, aldus Horsetalk.

De voorzitter Dr. Ben Gardiner van de Australische Vereniging voor Veterinairen zegt dat huisdieren steeds meer gezien worden als belangrijke familieleden. De eigenaren zijn daardoor afhankelijk van hun dierenartsen, omdat zij toezicht op de gezondheid van hun dieren hebben. ‘Vooruitgang in onderzoek en technologie hebben ervoor gezorgd dat dierenartsen de dieren kunnen voorzien van betere gezondheidszorg. Een verlenging van het leven is mogelijk door middel van chirurgische ingrepen en medicatie’, zegt Gardiner. Dierenartsen zijn ook belangrijk voor boeren. ‘Ze zorgen indirect voor vlees voor de mens, de verhoging van de productie en het bevorderen van het welzijn van landbouwhuisdieren.’

Dierenartsen doen ook zeer hun best om de verspreiding van besmettelijke dierenziekten te voorkomen. Zoals het Hendra virus, dat gemakkelijk van dier naar mens overslaat. Gardiner: ‘Of het nu dus om geliefde huisdieren, waardevolle paarden, de dierlijke landbouw of dieren in het wild gaat, Australische veterinairs bieden dieren en hun eigenaren een betrouwbare en waardevolle dienst die niemand anders kan. Het is dus logisch dat wij worden erkend als een van de meest betrouwbare beroepen.’ Dit is al het derde jaar waarin dierenartsen tot de Reader’s Digest top tien meest betrouwbare beroepen behoren.

Zestig procent van de Australische huishoudens is in het bezit van huisdieren. Dit is samen met de Verenigde Staten het hoogste percentage in de wereld. Australië kent meer dan drie miljoen honden en ruim twee miljoen katten.

 

Reacties