Dark Pleasure-veulens domineren in Dwingeloo

Dark Pleasure-veulens domineren in Dwingeloo

0 316
keuring thuiskeuring

Het weer kon niet beter afgelopen vrijdag en zaterdag tijdens de Paardendagen van de Westhoek op het evenementen terrein in Dwingeloo. De publieke belangstelling was groot en de echte liefhebbers zaten dan ook al vroeg rond de baan. Dit jaar waren het niet alleen de veulens, springpaarden en tuigpaarden die in de ring verschenen, maar kon het publiek ook genieten van een Eventing Clinic o.l.v. Alice Waanders

Op vrijdagmiddag starten de paardendagen zoals gebruikelijk met de open veulenkeuring, met dit jaar niet alleen rijpaardveulens, maar werd er voor het eerst, sinds lange tijd, ook weer een collectie tuigpaardveulens aan de jury en het publiek voorgesteld. Tot groot genoegen van een ieder. De veulens stonden er patent op en lieten zich van hun beste kant zien. Er werd gekeurd per fokrichting (Dressuur/Springen/Tuigpaard) op hengst- en merrieveulens. De veulens waren van goede tot zeer goede kwaliteit.

Dark Pleasure

Bij de groep dressuurveulens gingen er slechts twee door naar de finale. Uiteindelijk was het fokker P.J. Pomper uit Smilde die, met het hengstveulen Kane (Dark Pleasure x Sandreo), er met de hoofdprijs vandoor ging. Hij liet daarbij het merrieveulen Karla’s Pleasure (Dark Pleasure x Uphill) van J.Busscher uit Beilen achter zich.

De rubriek springveulens telde maar liefst 19 veulens, hiervan gingen er 4 door naar de finale. Het merrieveulen Kundaline AS (Toulon x Tangelo v.d. Zuuthoeve) van fokster O. Ebbelaar-Dragman uit Amstelveen eindigde nipt voor het merrieveulen Kikaribanta (Tangelo v.d. Zuuthoeve x Animo) van de Dwingeler fokker E. Kuijer.

Bron: Persbericht/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Vergelijkbare artikelen

Reacties