Complete veulenkampioenen

Complete veulenkampioenen

0 38
New Foresters

Tijdens het kampioenschap voor dressuurveulens op de Equsana Elite Show van het Deens Warmbloed paarden stamboek, werden de titels door twee complete veulens geclaimd. Bij de vijftien voorgestelde merrieveulens blonken al snel drie dieren uit voor de titel: Noomi Melodi (Sezuan x Schwadroneur), gefokt en in eigendom van Stutteri Melody, Kgs Horgaard Tabasco (Tailormade Temptation x Weltmeyer), gefokt en in eigendom van Laila Roschmann en Bjergagergaards Isolde (Zonyx OX x De Niro), gefokt en in eigendom van Eva Ebbe en Steffen Hovedskov.

Uiteindelijk ging het erelint naar Kgs Horgaards Tabasco, deze zwarte schoonheid werd geroemd om haar fantastische dressuurmodel, expressie, vrouwelijkheid en soepele bovenlijn met opwaartse beweging. Vooral in de galop bleek deze dame een uitblinker.

Bij de hengstveulens schopten Springborgs Gateway (v. Furst Romancier x Diamond Hit) gefokt en in eigendom van Stud Springborg, Salustri (Sezuan x Blue Hors Romanov), gefokt en in eigendom van Hanne Lund en Henrik Hansen, en Silverstove Melody (v. Sezuan x Blue Hors Hotline) in eigendom van Stutteri Melody, het tot de finale. De titel viel in handen van de jongste finalist: Springborgs Gateway. Dit grootramige veulen heeft een fijn dressuurmodel met een goede hals, goede bovenlijn en opwaartse gangen vol schwung en elasticiteit.

Tweejarigen

Højgaardens Miss Magnifique werd verkozen tot de beste dressuurtwenter van het jaar. Deze donkerbruine is een dochter van Tailormade Temptation (v. Tuschinski). De jury noemde haar ‘de meest complete merrie in iedere zin van het woord.’

Højgaardens Miss Magnifique werd gefokt door Brian Jensen en door de jury geroemd om haar nagenoeg perfecte bouw met een goede stap en soepele manier van bewegen met drie correcte en tactmatig zeer correcte gangen. Daarnaast imponeerde de merrie met haar fijne balans en opwaarts bewegen.

Veulenveiling

Tijdens de bijbehorende veulenveiling vlogen de hoge bedragen om de oren. Voor het merrieveulen Stenagers Franzeska (v. Franziskus) werden 350.000 Deense kronen neergeteld (bijna 47.000 euro). Daarmee was deze charmante bruine de afgetekende veilingtopper. Op de tweede plaats volgde Horgaards Tabasco (v. Tailormade Temptation) eerder op de dag nog in de finale bij het kampioenschap voor dressuurveulens, met 250.000 Deense kronen (ongeveer 33.500 euro). Stenagers Fantasia (v. Franziskus) werd afgeslagen op 200.000 Deense kronen (ongeveer 26.800 euro).

De totale omzet was 2.876.000 Deense kronen (385.602 euro) voor 38 veulens. Daarmee lag de gemiddelde prijs op 75.684 Deense kronen (10.147 euro) per veulen.

Persbericht, bewerkt door Hoefslag

Reacties