Pegasus: Springen én dressuur met Lisette Peeters

Pegasus: Springen én dressuur met Lisette Peeters

0 356

Springen en dressuur gaan niet samen… of toch wel? Op Pegasus, het nieuwe paardenevenement dat op 19 mei in Exloo plaatsvindt, gaan amazone Lisette Peeters en haar paard Bartje op zeer originele wijze laten zien dat dit mogelijk is. In een kür op muziek zullen zij op verrassende wijze dressuur, SGW én springsport beoefenen. Het resultaat is magnifiek.

Het paard dat Lisette Peeters op Pegasus, Drents gala van het paard, zal rijden heet Bartje. Hij is een 14-jarige ruin van de NRPS-hengst Everij A, uit een Zichem-merrie. Bartje is deels Arabisch, deels Engelse volbloed en deels Gelders. Misschien dat Bartje daardoor wel zo veelzijdig is. Samen met Lisette Peters heeft hij namelijk al heel wat neergezet in zijn sportcarrière in uiteenlopende disciplines.

Veelzijdig

Bartje is een internationaal voltige paard. In de dressuur hebben Lisette en Bartje Intermediair I niveau bereikt. Ook de springsport en SGW beheerst het duo. Zelfs in western is hij inmiddels geclassificeerd in L4. Bart misstaat zelfs niet als menpaard. Lisette: ‘Als je je paard zo veelzijdig traint, houd je hem én jezelf in optimale mentale en fysieke conditie. Bartje is van nature snel bang, maar mede door zijn veelzijdige opleiding gaat hij voor mij door het vuur. Maar wat het allerbelangrijkste is: we hebben samen de grootste lol in alles wat we doen.

Vertrouwen

Paardrijden is samenwerken, vertrouwen hebben, precisiewerk en controle hebben over twee lichamen. Bart en Lisette tonen hun vertrouwen in elkaar en laten op Pegasus zien dat het mogelijk is om samen te dansen én springen op de toonladders van de muziek.

Lisette is maar één van de vele verrassingen die op het Drentse gala te zien zijn. Het programma zit bomvol shows, demonstraties en clinics door ruiters die allemaal op Grand Prix-niveau rijden.

Tickets zijn te koop op de website, www.pegasusgaladrenthe.nl.

Vergelijkbare artikelen

Reacties