Topcoaches ronden opleiding af

Topcoaches ronden opleiding af

0 41

ORUN-voorzitter Jaap Werners reikte vanavond 37 diploma’s uit aan trainers en coaches die met succes het pilot-project niveau 5 en 6 opleiding hebben afgerond. Deze opleiding leidt op tot coach en is vorig jaar gestart voor de leden van het KNHS Trainersplatform, waaronder bondscoaches en Olympische sporters. De feestelijke avond werd opgeluisterd door een inleiding van judo-topcoach Cor van der Geest.

Tijdens de opleiding hebben verschillende experts uit de paardensport en uit andere sporten zoals Max Caldas (hockey), Joop Alberda en Francesco Wessels hun ervaringen en inzichten met onze cursisten gedeeld. In de opleiding werd aandacht besteed aan didactiek, technische kennis, werken met een begeleidingsteam, coachen op wedstijden, lange termijn planning, menstype en leerstijlen. Wat het werken met competenties betekent en wat er van de deelnemers verwacht wordt kwam ook aan de orde. In de portfolio’s, die onderdeel uitmaakten van de opleiding, moesten de gediplomeerden aantonen dat zij coach zijn. Dat zij zichzelf in kunnen zetten als instrument om de sporter te laten excelleren.

Anky van Grunsven, Coby van Baalen, Sjef Janssen, Tineke Bartels-de Vries, Rob Ehrens  (foto) en Martin Lips ontvingen het diploma niveau 6 opleiding. Alle zes hebben met succes Olympiërs getraind of hebben al het Mastercoach diploma van NOC*NSF in hun bezit.

De niveau 5 coach opleiding is een uitbreiding van het opleidingstraject bij de paardensportbond. Het was een geslaagd verkort pilot traject voor de leden van het KNHS Trainersplatform. Hiermee krijgt het opleidingstraject van de KNHS een uitbreiding van gekwalificeerde coaches. Een vervolg op de opleidingen niveau 2 (aspirant-instructeur), niveau 3 (instructeur), niveau 4 (trainer), niveau 5 (coach) en passend in het kader van het KNHS opleidingen beleid. De KNHS heeft decennia lang tot en met niveau 4 opgeleid. Met deze uitbreiding wil de KNHS bereiken dat elke sporter begeleid kan worden in elke fase van zijn of haar sportcarrière.

KNHS/Hoefslag

Reacties