Cap of Cowboyhoed? *video*

Cap of Cowboyhoed? *video*

De nu elfjarige Chayni Chamberlain deed op negenjarige leeftijd al mee in een wedstrijd waar ze een miljoen Amerikaanse Dollars kon winnen. Ze toonde daar haar verbazingwekkende vaardigheden als westernruiter met een paard waarvan de meesten slechts durven dromen.

Samen met haar team lijkt ze niet te stoppen omdat ze constant succes boeken. Hierdoor heeft ze veel enthousiaste fans. Ze vormt een geweldige combinatie met haar paard Flowingbunny (FlowJo).

Maar er is één ding waarmee velen het niet eens zijn: Chayni draagt geen veiligheidscap. De vraag of minderjarigen bij de barrel race verplicht een helm zouden moeten dragen. Het is niet de vraag of Chayni voldoende talent of capaciteiten heeft, want het is duidelijk dat ze goed is in wat ze doet, maar is haar veiligheid hier niet in het gedrang?

Het dragen van een helm in de traditionele westernscene, waar iedereen zijn hoofd met een cowboyhoed bedekt, is lastig omdat je de traditie doorbreekt. Dat een hoed een cruciaal onderdeel is van de westerntraditie snijdt geen hout als je bedenkt dat veiligheid voorop moet staan.

Voorstanders van ‘safety first’  zien in dat barrelrace ook net zo goed kan met helm in plaats van hoed; tegenstanders willen liever niet voor watje worden uitgemaakt.

Bron: theeasybreezy / Hoefslag

Foto: On the Rodeo Road/Nicole Aichele

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 17)

 

 

 

Vergelijkbare artikelen

Reacties