Britse ruiters aan kop in FEI-rankings

Britse ruiters aan kop in FEI-rankings

0 38

Het werd al voorspeld, maar nu is het officieel: ruiters uit Groot- Brittannië hebben de records gebroken door in alle drie de Olympische disciplines de nummer één-positie van de wereld te bekleden. Het is de eerste keer dat atleten uit één land op hetzelfde moment aan de kop van het FEI-ranglijst dressuur, springen en eventing staan. In de meest recente ranking van de FEI staat Scott Brash bovenaan bij het springen, Charlotte Dujardin bij de dressuur en William Fox-Pitt bij de eventing.

Scott Brash

Het jongste teamlid van de Olympische Spelen in Londen, Scott Brash, staat sinds december 2013 op de eerste plaats in de FEI-ranking bij het springen. Met 3266 punten blijft de 28-jarige ruiter collega Ben Maher (2830) en Ludger Beerbaum (2799) voor. Beerbaum en Brash werden bovendien tweede en derde achter Daniel Deusser in de wereldbekerfinale in Lyon vorige maand.

Charlotte Dujardin

Ook Charlotte Dujardin is 28 jaar. Zij veroverde met de 12-jarige Valegro in september 2012 de koppositie op de FEI-ranglijst na hun dubbel goud-winst in Londen. Vorig jaar september kwamen ze na een wedstrijdpauze weer op die eerste plek en sinds begin dit jaar staan ze die niet meer af. Dujardin en Valegro waren ook de winnaar van de Reem Acra FEI World Cupfinale in Lyon en hebben bovendien de records van de Grand Prix, de Grand Prix Special én de kür in handen.

William Fox-Pitt

In 2002 stond hij ook al eens op de nummer één positie van de FEI-ranking: William Fox-Pitt, meervoudig Olympisch, wereld- en Europees medaillewinnaar. Begin deze maand bezette hij opnieuw deze hoogste plek. Drievoudig Olympisch medaillewinnaar Fox-Pitt (44) won de viersterren eventing wedstrijd in Kentucky vorige maand en hoopt daar dit weekend winst in Badminton aan toe te voegen. Hij staat nét – 16 punten – voor concurrent Andrew Nicholson (NZL) en Bruce Davidson (USA) in de FEI-ranking. (Foto: FEI/Arnd Bronkhorst en Jacques Toffi)

Bekijk hier de FEI ranking van de dressuurruiters.
Bekijk hier de FEI ranking van de springruiters.
Bekijk hier de FEI ranking van de eventingruiters.

Persbericht FEI/Hoefslag

Reacties