Vier Britse legendes op de Cheltenham Racecourse *video*

Vier Britse legendes op de Cheltenham Racecourse *video*

0 1269
Valegro-prijsuitreiking-groom-Alan Davies

‘Wie had tien jaar geleden gedacht dat wij in alle vier de disciplines de met de besten mee zouden doen?’ begint de omroepster. Vier legendes in de Britse paardensport kwamen in de ‘paddock’ van Cheltenham Racecourse samen: Big Star, Sprinter Sacre, Chilli Morning en Valegro.

Levende legendes

De vier Britse helden kwamen samen voor de ‘Equine Superstars Parade’, om hun successen en het werk dat de grooms van de paarden verrichten te vieren.

De populaire springhengst Big Star werd aan de hand voorgesteld. Eerder deze maand maakte Nick Skelton bekend dat hij én Big Star samen met pensioen gingen. De ruiter beschrijft hem als ‘het beste paard dat hij ooit heeft gereden’. Het duo wist op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro nog een individuele gouden plak binnen te slepen.

Negentien overwinningen

Het legendarische racepaard Sprinter Sacre heeft 192 ‘Timeform Ratings’ punten op zijn naam staan en de enige twee paarden die hem in zijn sportcarrière konden verslaan waren Arkle en Flyingbolt. De nu elfjarige ruin heeft negentien op-één-volgende overwinningen in de 2013 Queen Mother Champion Chase op het zelfde terrein als waar de parade plaatsvond.

Chilli Morning is de voshengst die onder William Fox-Pitt uitkwam op het hoogste niveau in de eventing. Samen won de combinatie de Badminton Horse Trials in 2015 en daarbij werd Chilli Morning de eerste hengst die deze prestigieuze wedstrijd wist te winnen. Ook deze combinatie nam deel aan de Olympische Spelen vorig jaar.

Valegro

Last, but not least: Valegro! Met Charlotte Dujardin in het zadel was Valegro onverslaanbaar. Ieder kampioenschap waar de combinatie aan deelnam, werd er wel een gouden medaille mee naar huis genomen. ‘Valegro is de Usain Bolt van onze sport,’ grapt de omroepster. Vandaag werd de inmiddels pensioenado niet gereden door Dujardin, maar door zijn vaste groom: Alan Davies.

*artikel vervolgt onder foto*

Alan Davies op Valegro, met Claire Hester
Alan Davies op Valegro, met Claire Hester

Grooms in het zonnetje

Niet alleen de paarden werden geprezen, maar ook de grooms werden in het zonnetje gezet. ‘Zij zijn de kern achter het succes van deze fantastische ruiters en paarden. Vandaag worden zij geëerd en bedanken wij hen voor hun support.’

Alle grooms die donderdag aanwezig waren zijn 20 tot 35 jaar werkzaam op de stal waar zij nog steeds werken. Zij hebben er voor gezorgd dat deze levende legendes konden pieken, op de momenten wanneer het moest gebeuren.

Bekijk hier de video van de vier Britse helden.

Bron: Hoefslag
Foto: Remco Veurink

Vergelijkbare artikelen

Reacties