Brandweer haalt nat pak bij redden paard: graag onze waadpakken terug

Brandweer haalt nat pak bij redden paard: graag onze waadpakken terug

0 609
paard pony

De brandweerpost Kamperland had vanochtend bij de reddingsactie van een paard graag waadpakken gebruikt, maar deze zijn wegbezuinigd door de Veiligheidsregio Zeeland. Er zat dus niets anders op dan een nat pak halen bij het redden van het paard. Op Facebook heeft de brandweerpost nu een oproep geplaatst: ze willen hun waadpakken terug.

De melding van een dier in nood kwam binnen bij de brandweer rond 09.30 uur. Het paard was vanmorgen in de sloot beland naast de Keihoogteweg bij Wissenkerke. Samen met een dierenarts en een verreiker van de gemeente hebben de brandweerlieden het paard uit de sloot gehaald, waarna het afgespoeld en in warme dekens gewikkeld werd.

Geen tijd om te wachten

Volgens de brandweerlieden zijn de waadpakken onlangs wegbezuinigd door de VRZ. En doordat ze geen waadpakken in de brandweerwagen hadden liggen, hadden drie van hen na de reddingsactie van vanmorgen ondergelopen laarzen en natte broeken.

Ze hadden ook kunnen wachten op een hulpverleningsvoertuig uit Middelburg of Goes, waar ze nog wel waadpakken hebben, maar dat zou ongeveer een half uur duren. Die wachttijd konden ze zichzelf niet veroorloven, was de inschatting van de brandweerlieden.

Oproep

Naar aanleiding van deze inzet en de natte sokken die ze eraan over hebben gehouden doen de brandweerlieden nu een oproep op internet: ‘Graag zouden we weer twee van deze pakken terug willen hebben in de brandweerauto’.

Bron: Omroep Zeeland
Foto: Shutterstock

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

Vergelijkbare artikelen

Reacties