Brandweer en boer redden leven van manegepaard *video*

Brandweer en boer redden leven van manegepaard *video*

0 365

De brandweer kon met de hulp van enkele boeren uit de omtrek een manegepaard redden uit een beek langs de Rooststraat in Lennik.

Het paard was om een onbekende reden door de omheining van een weide gebroken en de straat op gelopen. Daar werd het dier opgeschrikt door een wagen waardoor het de beek in liep. Het paard liep zich uiteindelijk 10 meter verder vast in de modder.

De brandweer werd er bij gehaald en ook enkele landbouwers uit de buurt kwamen met verrijkers ter hulp. Het duurde een tijdje voor de hefriemen op een vakkundige manier onder het dier konden geschoven worden. Een dierenarts kwam het paard tussen door een kalmerend spuitje geven. De brandweer riep ook de referentieofficier voor dieren Frans Lelon uit Asse in bijstand.

Eens de riemen onder het dier geschoven waren kon het delicate heffen van het paard beginnen. Dat lukte en het dier werd op de weide gelegd waar het kon bekomen van de belevenis. De viervoeter was duidelijk vermoeid uit het avontuur gekomen. De dierenarts onderwierp het aan een onderzoek en het kreeg een dekentje tegen de afkoeling. Het paard stond op een weide van een privémanège.

Bron: Persinfo

Reacties