Brand bij manege in Alphen aan de Rijn

Brand bij manege in Alphen aan de Rijn

0 46

Een brand in een manege in Alphen aan den Rijn heeft veel schade aangericht. Er zijn geen gewonden en alle paarden zijn in veiligheid. Wel is er asbest vrijgekomen. Dat is volgens de brandweer niet buiten het terrein van de manege terechtgekomen.

De brandweer kon voorkomen dat de brand oversloeg naar gebouwen in de buurt en heeft de brand inmiddels onder controle. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Waarschuwingen

De afgelopen jaren is bij controles op de manege gebleken dat het gebouw niet brandveilig was. Ook werden op een rijbak en een schuur dak- en wandbedekking met asbest aangetroffen die in slechte staat was en lagen er stukken van de wanden los.

Er werd toen gewaarschuwd dat de kans op asbestbesmetting voor de omgeving bij bijvoorbeeld een brand erg groot is en dat er dan gevaar is voor de gezondheid van omwonenden.

Nadat herhaaldelijk was gebleken dat niet alle gebreken waren aangepakt, is de gemeente in februari van dit jaar tot handhaving overgegaan. Het is niet duidelijk of de manegeleiding de mankementen heeft verholpen.

NOS, bewerkt door Hoefslag

Reacties