Buren eisen vertrek van Paardensportcentrum De Dijkgraaf *video*

Buren eisen vertrek van Paardensportcentrum De Dijkgraaf *video*

0 4149

Boos zijn ze, de buren van paardensportcentrum De Dijkgraaf. Ze willen dat de gemeente zich aan haar woord houdt en erop toeziet dat de manege verdwijnt. De Dijkgraaf zou hooguit 5 jaar aan Plaats Langeveld in Monster zitten en die tijd is sinds 30 juni voorbij.

Buurman Dennis Nederpelt is teleurgesteld in de gemeente. “Het is nu oktober en eind juni hadden ze al weg moeten zijn. Wij hebben die afspraken zwart op wit staan.” De buren hebben daarom een handhavingsverzoek ingediend bij de gemeente.

Wethouder Ouwendijk moet volgens een meerderheid van de gemeenteraad helpen zoeken naar een andere locatie. Maar die zoektocht is lastig. Er zijn al verschillende locaties de revue gepasseerd, aldus de wethouder, maar tot nu toe is er nog geen geschikte plek gevonden voor de vijftig paarden en bijbehorende menwagens.

Overlast niet te harden

Intussen vinden de buren dat de overlast niet te harden is: menwedstrijden met geluidinstallaties en joelende mensen, verkeersoverlast, paardenpoep op de straat, noem het maar op. Eigenaar Edwin van der Graaf van het paardensportcentrum stelt de overlast zoveel mogelijk te voorkomen. Zo heeft hij de springbak die het dichtst bij de huizen van de buren ligt al gesloten.

Toch lijkt dit niet genoeg. Afspraak is afspraak, zeggen de buren. Die manege moet weg en niet over een paar maanden of twee jaar. Wethouder Ouwendijk laat weten dat de gemeente verplicht is op het handhavingsverzoek in te gaan. Er moet nu uiterlijk 31 oktober een beslissing komen, wanneer de manege wordt ontruimd.

Bron: WOS/Hoefslag

Foto: Jessica Pijlman/Made by Jessy

Vergelijkbare artikelen

Reacties