Teugels van bont: nieuwe trend?

Teugels van bont: nieuwe trend?

0 11093

In de paardensport volgen de noviteiten elkaar snel op. Producenten van kleding, accessoires en harnachement komen telkens met nieuwe kleuren, vormen en uitvoeringen. Vaak zijn het de topruiters die de nieuwe trend bepalen.

Schuurplekken voorkomen

Springruiter Simon Delestre presenteerde een nieuw soort teugels op social media. Worden deze ‘bonte’ teugels iets wat opgepakt gaat worden? De teugels van zijn toppaard Hermès Ryan blijken een creatieve oplossing van zijn groom om ervoor te zorgen dat de huid, daar waar de teugels tegen de hals aan komen, geen schuurplekken gaat vertonen.

Gevoelig huidje

Hermès Ryan heeft een gevoelig huidje, vooral als hij geschoren is. Op de foto hierboven zie je dan ook dat zowel zijn dekje, singel als beenbeschermers een laag met beschermend bont of lamswol hebben. Vaak zie je ook dat de martingaal van bont voorzien is om te voorkomen dat ze tegen de borst schuren. Teugels met een bontlaag bestaan niet, maar met bontstukjes erom – eigenlijk bedoeld voor de bakstukken van het hoofdstel – gaat het ook.

Horseandhound/Hoefslag

Foto boven: DigiShots (archief)

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

Vergelijkbare artikelen

Reacties