Boete voor amazone van op hol geslagen paard geschrapt

Boete voor amazone van op hol geslagen paard geschrapt

0 4672
buitenrit onweer

Het zal je toch overkomen… Je rijdt rustig met je paard langs het bos, het dier slaat op hol, rent door een bos waar het niet mag komen en zo krijg je nog een boete aan je broek ook.

Het overkwam een 33-jarige amazone uit Wijchen, die tezamen met een 17-jarige amazone op 31 maart vanuit een naburige manege met de paarden was buitenrit ging. Deze week kwam haar zaak voor de politierechter omdat ze de boete van 90 euro die ze kreeg vanwege het feit dat haar paard zich op niet-toegankelijke paden bevond, niet terecht vond.

Geschrokken

Tijdens de buitenrit schrok één van de paarden van een tractor en vrachtwagen die het normale pad blokkeerden vanwege onderhoudswerkzaamheden in het bos. Het paard rende het bos in, waar toevallig ook net de boswachter annex buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) aanwezig was. Hij zag de dames te paard op een plaats waar dat niet toegestaan is en had – volgens de vertegenwoordiger van de Wijchense amazone – geen zin in een uitlegpraatje.

‘Beide amazones hadden de schrik nog in de benen van de vluchtactie van de paarden, zien vervolgens een boa mét pistool half uit z’n holster hangend en wapenstok ernaast naar hun toekomen. Hij zei alleen maar ‘ik ga jullie verhoren en je hebt recht om een advocaat te spreken.” Toen sloegen die meiden ook dicht’, aldus de vertegenwoordiger.

Schuldig zonder straf

Van het afleggen van een verklaring kwam vervolgens niks terecht, waardoor de boete rauw op het dak van de amazone viel. In de rechtszaal constateerde de rechter dat de boa feitelijk gelijk had: het paard liep in het bos op een plek waar dat niet mocht en dat er naar een advocaat werd verwezen is, aldus de rechter, nu eenmaal gebruikelijk.

Maar de officier van justitie zag al snel in dat het hier niet om kwade opzet ging. ‘Dat het paard in het bos liep, was an sich fout. Maar de omstandigheden zijn nu ook helder en ik kan me de schrik voorstellen. Wat mij betreft schuldig zonder straf’.  De rechter ging daarin mee.

Bron: Gelderlander
Foto: Shutterstock

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

Vergelijkbare artikelen

Reacties