Blog Pand&Paard: Die eerste indruk…

Blog Pand&Paard: Die eerste indruk…

Als een fokker besluit om de sterfte kort na elkaar van een merrie, een jaarling en een veulen op Facebook te zetten… Of zich afvraagt of hij een drachtige merrie met kostbaar veulen in een kudde waar droes heerst kan inscharen… Laat staan de oudere (blijkbaar afgedane) merries niet de juiste zorg geeft en ze laat verpieteren totdat de ribben te tellen zijn… Dan heb je natuurlijk geen vertrouwen in deze ‘fokker’ om met hem op welke wijze dan ook in zee te gaan… en zou je het liefst de dierenbescherming erop af sturen!

Wanneer je een huis -waarbij ons vak enkel paardenpanden betreft- verkoopt, is het erg belangrijk het vertrouwen van de koper te behouden. Wij werken met vragenlijsten die verkoper voor de verkoop in moet vullen, naar waarheid, die de koper op de hoogte stelt zodat er geen lijken uit de kast komen wanneer de koopovereenkomst getekend is. Koper dient op de hoogte te zijn, de verkoper heeft een meldingsplicht. Maar hetgeen verkoper te goeder trouw niet weet, kan hij niet kenbaar maken.

Onderzoeksplicht

Koper heeft zelf een onderzoeksplicht. Wanneer je een nieuwe binnenrijhal wilt realiseren of een buitenrijbaan wilt aanleggen dient koper een actieve rol te spelen bij de gemeente of dit mogelijk is. Van verkoper kan niet verwacht worden, indien er uiteraard geen vergunning voor is afgegeven en/of is aangevraagd, dat hij toestemming kan geven voor het verlenen van de benodigde vergunningen voor de aanleg. Wel kan de makelaar een helpende hand bieden om de juiste wegen te bewandelen.

Mochten er na de aankoop van je paardenpand na een periode vochtproblemen ontdekt worden, terwijl het probleem al duidelijk moest bestaan voor de aankoop van het paardenpand, kan de koper de verkoper hierop aanspreken, wanneer verkoper niets gemeld heeft. Verkoper heeft te kwader trouw gehandeld.

Social media

Wijs is het niet om op social media een noodkreet te plaatsen dat er een enorme lekkage heeft plaatsgevonden. Kopers vergeten meestal verder te lezen dat het van bijvoorbeeld de nieuwe cv-ketel is gekomen, die verkeerd is geïnstalleerd. Probleem vrij snel opgelost, echter blijft een negatieve smaak bij de potentiële koper achter.

DCIM100MEDIADJI_0057.JPG

Net als bij tv-programma’s, creëer ruimte en licht. Je hebt het besluit genomen om te verkopen en dat betekent veelal: ruimen! Waarom dan niet alvast ruimen voordat je het paardenpand te koop zet. De meeste paardenliefhebbers zijn echte dierenliefhebbers. Ik kom dan ook vaak meerdere (grote) honden tegen. Niet elke potentiële koper vindt honden leuk en wil ze dan ook vaak niet ruiken.

Zorg dat tijdens bezichtigingen de aandacht bij het paardenpand met faciliteiten blijft. Laat de koper genieten van het perceel, haal de doorn uit het oog. Het is niet de bedoeling dat de potentiële koper de hondenpoep onder zijn schoen vandaan moet krabben, omdat hij vol enthousiasme de tuin heeft bekeken.

Paardenmensen

Het verhaal van de fokker is erg extreem, helaas toch realiteit en gelukkig slechts eenmaal meegemaakt. De paardenliefhebbers die wij dagelijks mee maken zijn paardenmensen in hart en nieren en doen alles voor hun geliefde viervoeters met visie en kunde.

Hetgeen belangrijk is bij een verkoop: een eerste indruk maak je maar één keer. Dit begint bij een pakkende presentatie van de makelaar, een goed gevoel bij de bezichtigingen en sluit af met zich thuis voelen. Voor ons is het een samenwerking met onze verkopers, die leidt tot succesvolle verkopen.

Loeske Veenendaal
Gespecialiseerd makelaar in PaardenPanden

Een kijkje nemen naar onze te koop staande paardenpanden? Ga naar www.PandenPaard.nl.

Reacties