Blij ezeltje na reddingsactie hit op social media

Blij ezeltje na reddingsactie hit op social media

0 695

De foto’s van een ezeltje dat breeduit lacht nadat hij van de verdrinkingsdood is gered gaan de hele wereld over. De plaatjes van de lachende ezel die weer vaste aarde onder zijn hoefjes voelt zijn inmiddels al meer dan 30.000 keer leuk gevonden. De Ierse reddingsorganisatie die de foto’s plaatste op social media is blij met de aandacht. “Mike wil graag hallo zeggen tegen al zijn fans en iedereen bedanken voor de leuke berichtjes. Hij voelt zich al veel beter.”

Animal Heaven Animal Rescue, zoals de organisatie heet, redde Mike nadat hij vast was komen te zitten in een overstroomd weiland. Met een boot en een reddingsboei wist AHAR het ezeltje veilig op het droge te krijgen. “Mike verdween tijdens het varen enkele keren onder water, maar kwam dankzij de reddingsboei iedere keer weer boven. Zeg nooit dat iets niet gedaan kan worden, doe het gewoon! Veel mensen zeiden dat het ons niet zou lukken.” Mike zelf leek ook erg blij met de reddingsactie. Hij is breeduit lachend te zien op de foto’s die de organisatie plaatste.

De ezel werd tijdens de reddingsactie bijgestaan door zijn eigenaar, die hulp zocht bij de reddingsorganisatie nadat hij realiseerde dat hij Mike niet in zijn eentje kon redden. Het ezeltje werd naar AHAR gebracht om daar bij te komen van zijn avontuur. Een dierenarts behandelde hem zodat er geen longontsteking aan zou overhouden.

“We zouden het zo opnieuw doen. Het is het allemaal waard om zijn hoofdje op het droge te zien.” Mike zal nog korte tijd herstellen bij AHAR voor hij weer terug kan naar zijn eigenaar.

Klik hier voor de foto’s

Foto: Dave Wild/Flickr
Bron: Horsetalk / Hoefslag

 

 

Reacties