‘Beste val’ van jachtruiter levert prijs op

‘Beste val’ van jachtruiter levert prijs op

0 264

De foto hieronder van een amateur whipper-in die op spectaculaire wijze over de sloot gelanceerd wordt, is uitgeroepen tot ‘beste val’ in Groot-Brittannië. De winnaar van de inaugurele Countryside Allicance (CA) Tumblers’ Club competitie werd dus fotografe Ella Matthews, die haar man kiekte op een niet erg elegant moment. Haar foto werd gekozen uit honderden inzendingen van jachttaferelen in Engeland en Ierland.

Sam-Matthews_photographer-Ella-Meadows
De jury bestond uit eventing ruiter Harry Meade, Alexandra Henton van het blad The Field, Henrietta Rutgers van de CA en Paul Graham van sponsor Pol Roger.

Ruiter en paard Banjo kwamen zonder kleerscheuren uit de strijd, hoewel Sam wel wat blauwe plekken had. ‘Toen de groep ruiters de sloot naderde, rende ik die kant op om een goed shot te krijgen’, aldus de fotografe. ‘Ik schoot een serie foto’s van de val, vanaf het moment dat Banjo in de sloot belandde tot Sam’s salto… het was best indrukwekkend.’

Volgens de jury gaf de foto mooi weer wat er zou kunnen gebeuren tijdens een jacht. Van paard in de sloot, rondvliegende ruiters, tot verloren hoofdstellen (want de ruiter nam tijdens de val het hoofdstel van het paard mee); een jacht is een hele uitdaging!

Horse&Hound/Hoefslag

Foto: Jessica Pijlman

Reacties