BBC verlengt contract met London Olympia Horse Show

BBC verlengt contract met London Olympia Horse Show

0 162

Nog maar een week en dan gaat het belangrijkste paardensportevenement van het jaar in Groot-Brittannië van start: London Olympia Horse Show. Ook nationale tv-zender BBC erkent het belang van het concours. BBC kondigt een verlengde samenwerking met het evenement aan voor de komende vier jaren, waarbij ze uitgebreide uitzendingen zal verzorgen. Onder andere de Longines FEI wereldbekerwedstrijd springen en de Reem Acra FEI wereldbeker dressuur zullen op de BBC te zien zijn.

BBC laat al sinds 1971 wedstrijden vanuit Olympia zien. ‘Het is altijd een geweldig evenement in de aanloop naar Kerst. We zijn dan ook blij met de voortzetting van onze samenwerking. Met Rio in 2016 in het vooruitzicht verdient de paardensport weer alle aandacht, als Olympische sport.’

De nummers één, twee en drie van de wereld maken hun opwachting in de springarena in de zeven dagen durende competitie, van 15 t/m 21 december. Ook dus Scott Brash, die sporadisch in eigen land deelneemt aan wedstrijden. Daarnaast kijkt het publiek reikhalzend uit naar dressuursterren Carl Hester en Charlotte Dujardin. Zij zal niet met Valegro, maar met de KWPN-hengst Uthopia deelnemen. In de wereldbeker mennen is Boyd Exell de grote favoriet.

Horsetalk/Hoefslag

Tekst: Remco Veurink

Reacties