‘Banksy ezelkunstwerk’ moet $600.000 opleveren

‘Banksy ezelkunstwerk’ moet $600.000 opleveren

0 46

Een muurtekening van een ezel en een gewapende Israëlische soldaat moet tijdens een veiling zo’n $600.000 opbrengen. Het openingsbod van de online veiling staat al op $200.000.

Het werk van de Britse straatartiest Banksy staat gevestgid op een betonnen muur in Israël en is 3.20m lang en 2.13m hoog.  De voorstelling ontving eerder al de naam ‘Donkey Documents’. Banksy creeërde het kunstobject in 2007. De muurschildering toont een ezel die zijn identiteitsbewijs moet overhandigen aan een gewapende soldaat. Volgens de artiest moet het werk de draak steken met de veiligheidsmaatregelen van de Israëlische regering. Het kunstobject staat momenteel in het Chelsea Design Centre in Londen en zal via Julien’s Auctions in Los Angeles te koop worden aangeboden.

De eigenaar van de muur wist in eerste instantie niet welke artiest zijn muur had ‘beklad’. Nadat het publiek zich de volgende dag rond het werk hadden verzameld, ging hij navraag doen. Het bleek om de populaire ‘muurartiest’ Banksy te gaan. De ware identiteit achter ‘Banksy’ is echter al jaren een mysterie.

Klik hier voor meer informatie over de veiling.

Bron: Hoefslag/Horsetalk

Foto: BBC

Reacties