Arnd Bronkhorst tweede in Zilveren Camera

Arnd Bronkhorst tweede in Zilveren Camera

0 262
Arnd Bronkhorst
Arnd Bronkhorst

Gisteren is hippisch fotograaf Arnd Bronkhorst tweede geworden uit het selecte gezelschap genomineerde voor de Zilveren Camera. De Zilveren Camera is een prijs voor de beste paardenfoto van het jaar en wordt al jaren uitgereikt tijdens het CHIO Aken.

Olympische Spelen

Op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro maakte Bronkhorst een foto van Nick Skelton en Big Star die over een hindernis sprongen, tussen de hindernissen hoor. Hij ontving hier een bedrag van €1.000,- voor.

De Nieuw Zeelandse Libby Law wist de juryleden te overtuigen en won. De derde prijs was voor de Franse Eric Knoll. Deze fotograferen kregen €2.500,- en €500,- aan prijzengeld.

Juryleden

De gerenommeerde mediaprijs voor de beste paardenfoto van het jaar werd dit jaar gejureerd door Christophe Bricot, Rob Ehrens, Andreas Müller, Erich Timmermanns en Frank Kemperman. Uit de 101 inzendingen moesten zij de keuze maken wie er uiteindelijk zou winnen.

In 2015 wist de Nederlandse Leanjo de Koster, van DigiShots, met zijn foto van Dinja van Liere en Duvals Capri Sonne Jr. te winnen.

Bron: Hoefslag/CHIO Aken

Foto: Remco Veurink

Reacties