Appaloosa van Paul McCartney hobbelt voor het goede doel

Appaloosa van Paul McCartney hobbelt voor het goede doel

0 301

Ex-Beatle Sir Paul McCartney heeft zijn handgemaakte hobbelpaard voorzien van een handtekening en geschonken voor het goede doel. Zijn eigen lievelingspaard, de appaloosa Moonstar, stond model voor het houten speelgoed. De hobbel-Moonstar is gemaakt door de beroemde firma Stevenson Brothers Rocking Horses. Het paard wordt geveild; de opbrengst gaat naar het Alder Hey Children’s Hospital, de officiële partner van de Ultimate Christmas Fair.

Tijdens de Christmas Fair in Liverpool is ‘Moonstar’ te bezichtigen. Daarna wordt hij verkocht via eBay.

Paul McCartney zette naast zijn handtekening ook de beroemde songtekst van zijn bandmaat John Lennon op het paard: ‘Rocking horse people eat marshmallow pie’ uit de hit Lucy in the Sky with Diamonds. De manen en de staart van het hobbelpaard zijn van echt paardenhaar; in de staart zijn haren van de echte Moonstar ingevlochten.

Het bedrijf dat het paard maakte, Stevenson Brothers Rocking Horses, maakt al meer dan dertig jaar hobbelpaardjes. Niet alleen McCartney is een beroemde klant; ook bij Queen Elisabeth en andere koninklijke familieleden staan Stevenson-paardjes op de kinderkamer, en bij de Sultan van Brunei. De fameuze houten paarden brachten al meer dan een miljoen pond op voor verschillende goede doelen. De hoogste veilingprijs tot nu toe bedraagt 35.000 pond, bijna 50.000 euro.

Horsetalk/Hoefslag

Foto: Wikipedia

Reacties