App met info over doping

App met info over doping

0 48

Bij topsport komt veel kijken: veel trainen, een gezond leefpatroon, verantwoord eten, voldoende rust, etc. Sporters zijn hier in eerste instantie natuurlijk zelf verantwoordelijk voor. En dat geldt ook voor het opvolgen van dopingregels en procedures. Ouders, trainer-coaches en andere begeleiders rondom de sporter spelen een belangrijke rol voor jonge (aankomende) topsporters. Daarom is het ook voor hen belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de belangrijkste dopingregels en procedures.

De Dopingwaaier (humane doping) is altijd één van de belangrijkste middelen geweest in de voorlichting van (top)sporters en sportbegeleiders. Begin dit jaar is de Dopingwaaier aangepast en omgezet in een App (iOS en Android) en een mobiele wesite (voor de overige systemen). De inhoud van de Dopingwaaier App is deels nieuw en deels vertrouwd. Zo kun je met de App direct alle in Nederland geregistreerde geneesmiddelen controleren. Ook kun je de lijst van veilige voedingssupplementen checken, de dopingcontroleprocedure bekijken en de belangrijkste dopingregels nalezen. De App is ook beschikbaar als mobiele website: www.dopingwaaier.nl.

De App zorgt ervoor dat je op een vrij gemakkelijke manier van up-to-date informatie wordt voorzien. De kans op onbewuste dopingovertredingen wordt daarmee weer een stuk kleiner.

Meer informatie over de dopingwaaier.
Video over de dopingwaaier

KNHS/Hoefslag

Vergelijkbare artikelen

Reacties