App: Hoeveel drinkt mijn paard?

App: Hoeveel drinkt mijn paard?

0 169

De meeste paardeneigenaren hebben slechts een vaag idee van de hoeveelheid water die hun paard drinkt per dag. Een nieuw apparaat, ontwikkeld door een Amerikaanse student Bouwkunde, zorgt wellicht voor opheldering. Caitlin Parrucci won er de Cornell Student Business of the Year Award mee vorige week.

Het apparaat weegt hoeveel water een paard drinkt op een dag. Aan de hand daarvan kan een op de loer liggend medisch probleem gedetecteerd worden, zoals koliek, aldus Parrucci. De werktuigbouwkundig ingenieur rijdt zo’n vijftien jaar en toen ze voor een aantal manegepaarden zorgde als student begon ze na te denken over het feit dat het lastig is om bij te houden hoeveel een paard drinkt, zeker als er meerdere mensen voor het dier zorgen.

Ze bouwde met het door haar opgezette bedrijfje Equine Design acht simpele prototypes van het ‘watermeetapparaat’, niet meer dan een emmer met een weegschaaltje, voor de paarden op de manege, waar verschillende soorten en rassen paarden staan. Via een real time app op de mobiel kan worden gekeken hoeveel elk paard gedronken heeft. Wijkt die behoorlijk af van wat het paard op een vergelijkbare dag drinkt, dan zou dat erop kunnen wijzen dat het paard iets onder de leden heeft.

Meer over Equine Design.

Horsetalk/Hoefslag

Vergelijkbare artikelen

Reacties