Anky van Grunsven met kids op Horse Event: ‘Spelenderwijs leren is belangrijk’

Anky van Grunsven met kids op Horse Event: ‘Spelenderwijs leren is belangrijk’

0 244
Anky van Grunsven

Vrijdag, zaterdag en zondag vindt het Horse Event plaats op Hippisch Centrum Ermelo. Anky van Grunsven is al jaren een bekend gezicht in de pistes van het veelzijdige paardensportevenement. Dit jaar treedt ze er voor het eerst op samen met haar kinderen Yannick Janssen en Ava Eden.

De dressuurkoningin aan het woord: ‘Ik vind het belangrijk dat kinderen spelenderwijs handigheid en vertrouwen krijgen in het paardrijden. Plezier staat voorop. Yannick Janssen en Ava Eden gaan al jaren samen met mij naar Horse Event, maar ze zijn er nog nooit met hun eigen pony geweest. Aankomend weekend gaat een droom voor hen in vervulling. De clinic met de kinderen gaat met name over het spelenderwijs leren paardrijden. Daarvoor gebruik ik dan ook balken, pionnen en zelfs een hindernisje. De kinderen hebben er enorm veel zin in’, aldus de enthousiaste Anky. Het familieschouwspel is te zien op zondag 13 september om 12.15 uur in de KNHS-hal.

Naast de clinic met haar kinderen maakt de dressuurkoningin op een ander tijdstip ook haar opwachting met de Belgische dressuuramazone Fanny Verliefden. De sympathieke amazone traint sinds twee jaar intensief bij Van Grunsven; tijdens Indoor Brabant 2015 reed ze naar een score van 78% in de kür op muziek, waarmee ze hoge ogen gooide. Het succesvolle duo is zondag om 14.30 uur aan het werk te zien in de Bit-piste.

Alles over Horse Event.

Persbericht Horse Event

Foto: Remco Veurink

Reacties