Amazones uit de kleren voor snelheidsverlaging

Amazones uit de kleren voor snelheidsverlaging

0 3462
buitenrit, bos
foto: Remco Veurink

Naakt is in in de hippische wereld. Werd er eerder al tijdens de International Helmet Awareness Day de suggestie gewekt dat men naakt ging om de boodschap ‘draag altijd een helm’ over te brengen, nu gaan twaalf dames ook echt uit de kleren. Ditmaal om duidelijk te maken dat je bij het passeren van paarden je snelheid aan moet passen.

Kalender

Onder leiding van fotograaf Hazel Mansell-Greenwood zullen de twaalf dames, allen afkomstig uit Plymouth, Groot-Brittannië naakt gaan voor de verkoop van een kalender. Met de kalender wil Mansell bewustzijn creëren bij de bewoners. De opbrengst gaat naar een lokaal opvangcentrum voor paarden. In de omgeving van Plymouth stijgt het aantal incidenten tussen auto’s en paarden. In 2012 kwamen vijf ruiters om, 26 raakte ernstig gewond. De kalender is bedacht om mensen bewust te maken hoe ze paarden moeten passeren. `Als dames echt naakt zouden rijden, zouden de mannen direct stoppen of langzaam rijden.`, aldus Mansell. ‘We gaan het verder wel netjes houden.‘

Nederland

Ook in Nederland maken ruiters het regelmatig mee dat zij door een auto met veel te hoge snelheid worden ingehaald. Het advies voor deze automobilisten luidt dan ook:

  • Matig uw snelheid en wees bereid om te stoppen
  • Let op signalen van de ruiter
  • Paarden zijn onvoorspelbaar en schrikken makkelijk, wees alert op onverwachte bewegingen
  • Ga niet claxonneren en laat de motor niet spinnen
  • Passeer langzaam en met voldoende ruimte, geef het paard de ruimte. Geef geen dot met gas bij of net na het passeren.
  • Zowel ruiters als auto’s hebben het recht om de weg te gebruiken. Houdt dus rekening met elkaar.

Bron: Hoefslag / Plymouth Harald

Foto: Remco Veurink

Reacties