Al Shaqab: Aken in het klein

Al Shaqab: Aken in het klein

0 212

Van 2 t/m 7 maart wordt alweer voor het derde jaar het CHI Al Shaqab gehouden in Doha. Zomaar even wat cijfers geven de grootsheid van het evenement weer: totaal prijzengeld 1,5 miljoen euro, 250 deelnemers uit 34 landen, vijf disciplines. Het lijkt wel Aken-in-het-klein! Meest opvallend is dat ook de para dressuurruiters dit jaar te gast zijn in Qatar, in tegenstelling tot het CHIO in Aken, waar geen plek zou zijn voor deze steeds groeiende tak van de paardensport. Het doel van hoofdsponsor ExxonMobil moge duidelijk zijn: het concours moet een van de belangrijkste van de wereld worden, met veel publiek en sport van de bovenste plank. Naast paardensport host Qatar de komende jaren ook belangrijke internationale evenementen zoals het Qatar ExxonMobil Open tennis toernooi, het WK Handbal (mannen) en natuurlijk het WK Voetbal in 2022.

De locatie mag high-tech genoemd worden. Het Al Shaqab Equestrian Center werd al in 1992 gebouwd, in eerste instantie als podium voor het Arabische Paard, maar inmiddels ook gastheer voor andere disciplines. Op het CHI begin maart staan behalve de para dressuur ook de dressuur, springen, voltige en endurance op het programma.

Voor Nederland reizen de voltallige WK-equipe (Sanne Voets, Demi Vermeulen, Frank Hosmar, Rixt van der Horst en daarnaast Nicole den Dulk, Ellen van den Berg en Annemieke Roling) para dressuur naar Doha. Margo Timmermans, Aat van Essen en Katja Gevers vertegenwoordigen Nederland bij de dressuur. Gerco Schröder reist ook af naar Arabië. Definitieve deelnemerslijsten worden nog bekendgemaakt.

Alles over het CHI Al Shaqab.

(Foto: Lotty van Hulst/Sanoma)

Reacties