Acht gewonden bij ongeluk met ringsteken in Schagen

Acht gewonden bij ongeluk met ringsteken in Schagen

0 823
One direct Liam Payne paard

Bij de ringstekerij op de Markt in Schagen is donderdag rond kwart voor twee een ernstig ongeval gebeurd. Hierbij zijn acht gewonden gevallen. Twee wagens klapten op elkaar tijdens het evenement op de West-Friese Folkloremarkt, omdat het Friese paard van koetsier John de Wit op hol sloeg.

Diverse hulpverleners zijn uitgerukt om de slachtoffers te behandelen. Er zijn acht gewonden gevallen. Zeven mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Een van de slachtoffers kwam onder een wagen terecht. Maar omdat een van de omstanders de kar net op tijd omhoog wist te houden, kon worden voorkomen dat de wagen daadwerkelijk op haar viel.

De brandweer heeft deze kar vervolgens gestut waarna het slachtoffer onder de wagen geholpen kon worden. Hoe ernstig de slachtoffers er aan toe zijn, is nog niet bekend. De politie geeft wel aan dat het erop lijkt dat er geen zwaargewonden zijn. De ringstekerij is door de organisatie direct afgelast.

Het ongeval gebeurde omdat een van de paarden van een combinatie die net klaar was met ringsteken op hol sloeg. De Landwagen klapte hierdoor op de sjees die voor deze combinatie reed. Deze sjees, gebouwd in 1895, was net gerestaureerd.

Voor de hulpverleners wordt nazorg geregeld. Donderdagmiddag is er voor de organisatie en de koetsiers een bijeenkomst.

Bron: Noord-Hollands Dagblad

Foto: Remco Veurink

Vergelijkbare artikelen

Reacties