Zes gewonden door losgebroken paarden op Burghse Dag

Zes gewonden door losgebroken paarden op Burghse Dag

0 872

In de Zeeuwse plaats Burgh-Haamstede zijn zaterdagmiddag zes mensen gewond geraakt doordat op de boerenmarkt tijdens de Burghse Dag twee Belgische trekpaarden waren losgebroken en het publiek in renden.

Een zwaargewonde

De paarden liepen met een zogenaamd ‘vliegend tapijt’ achter zich, een soort zak waarop kinderen kunnen voortgetrokken worden. Gelukkig zaten er op het moment dat de paarden op hol sloegen nog geen kinderen op. Toen de paarden opkwamen, raakten ze met een touw een paaltje. Dat touw kwam ook tussen de benen van de paarden terecht, waardoor ze op hol sloegen.

Drie van de slachtoffers moesten naar het ziekenhuis gebracht worden. Volgens de politie is een van hen zwaargewond. Drie andere slachtoffers raakten slechts lichtgewond en konden in een huisartsenpost behandeld worden.

Traumahelikopter ter plaatse

Uit voorzorg waren op deze 27ste editie van de Burghse Dag veel hulpdiensten aanwezig, zegt een woordvoerster van de politie. De traumahelikopter kwam snel ter plaatse. Volgens de voorzitter van de Burghse Dag heeft de eigenaar van de paarden veel ervaring met dergelijke evenementen. De paarden konden snel weer gevangen worden en waren al snel weer tot rust gekomen. De organisatie zal wel evalueren of de veiligheidsmaatregelen verder aangescherpt moeten worden.

Bron: www.pzc.nl

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 41)

Reacties