Don VHP grootverdiener voor Harrie Smolders in 2017

Don VHP grootverdiener voor Harrie Smolders in 2017

0 1227
Nations Cup
Harrie Smolders reed een foutloze ronde

Hippomundo rekende uit dat Kent Farrington (springen), Isabell Werth (dressuur) en Michael Jung (eventing) afgelopen jaar de meest verdienende ruiters waren in de Olympische hippische disciplines.

Kent Farrington streek in 2017 maar liefst 1,8 miljoen euro op, met name in het zadel van Gazelle.. McLain Ward volgt, met 1,4 miljoen. Bijna de helft van dat bedrag werd bij elkaar gesprongen door HH Azur.

Harrie Smolders op drie

Harrie Smolders zien we uiteraard ook in de top van dit klassement. Hij sprong naar de derde plek met 1,2 miljoen euro, met dank aan met name Emerald N.O.P (245.928), Zinius (271.816) en Don VHP (560.00).  Maikel van der Vleuten kan ook terugkijken op een goed jaar; hij staat op 5.

Gazelle (Kent Farrington) is het meest verdienende paard met ruim een miljoen euro, L.B. Convall (Philipp Weishaupt) en Fit For Fun (Luciana Diniz) zijn na Gazelle de grootverdieners, gevolgd door HH Azur.  Op 7 staat Don VHP, op 9 Verdi en op 11 Sterrehof’s Calimero.

Dressuurkoningin Isabell Werth

Dat de absolute nummer één van de wereldranglijst ook de meest verdienende dressuuramazone is, zal niemand verbazen. Isabell Werth heeft met WeihegoldEmilio en Don Johnson die paarden bij de vijf grootverdieners staan. Vergeleken met de springsport is het bedrag dat de amazone opstrijkt maar een schijntje. Met haar 505.000 euro had ze daar op plek 37 gestaan…

Op twee zien we de Zweedse ruiter Patrik Kittel, die met Deja, Scandic en Delaunay 176.855 Euro verdiende. Laura Graves staat op drie. Haar Verdades won 167.250 euro en daarmee staat hij op 2 bij de dressuurpaarden.

Voor Nederland won Madeleine Witte-Vrees met Cennin bijna 53.000 euro; ze staat daarmee als beste landgenote op 13.

Overzicht meest verdienende springruiters.
Overzicht meest verdienende springpaarden.

Overzicht meest verdienende dressuurruiter.
Overzicht meest verdienende dressuurpaarden.

Reacties