9/11: De reclame van Budweiser die slechts één keer werd uitgezonden

9/11: De reclame van Budweiser die slechts één keer werd uitgezonden

0 34295

Het is vandaag 15 jaar geleden dat de aanslagen op het World Trade Center plaatsvonden. In de afgelopen jaren zijn er vele videos gemaakt als eerbetoon aan de slachtoffers die daarbij vielen.

Een van deze videos was een reclamespot die gemaakt werd door Budweiser, met de machtige Clydesdales in de hoofdrol. In de video is te zien hoe de paarden een buiging maken als eerbetoon aan de slachtoffers. De reclame werd slechts één keer uitgezonden, namelijk tijdens de Super Bowl op 3 februari 2002. Ondanks vele verzoeken werd de video niet opnieuw uitgezonden, er werd enkel een nieuwe variant op gemaakt in 2011.

Het was voor Anheuser-Busch nog niet zo eenvoudig om deze reclamespot te maken. Er was toestemming nodig van de congresleden, de reclamewereld en de burgemeester van New York. Die toestemming kwam er. Bob Lacky, de toenmalige onderdirecteur van Anheuser-Busch, vertelt: ‘We filmden in de stad New York. De burgemeester gaf ons toestemming om een helikopter over de Brooklyn Bridge te laten vliegen. Wij waren het enige bedrijf dat zo kort na de aanslagen daar mocht filmen. Het was echt heel bijzonder om ons in het New Yorkse luchtruim te bevinden.’

Bron: WGNTV / Hoefslag

Reacties